MATAŠ 
 
      Miramarska 40
 
      10000 Zagreb
 
      tel: +385(1)6181-133
 
    matas@matas.hr
Zbog korištenja GO
NE RADIMO
od 01.08.2025.
(petak - zadnji radni dan) 
do 18.08.2025.
(ponedjeljak - prvi radni dan)
PRŠUTOREZNICE
 
      
 
      Zagreb, 
 
      Miramarska 40 >>
   
      
 
      
      
       
      
     
  ![]()  | 
			![]()  | 
		 
| Uskrsni Veliki poklon paket | Uskrsni Mali poklon paket | 
![]()  | 
			![]()  | 
			![]()  | 
		 
| Poklon košara Tulove grede | Poklon košara Stari Mataš | Poklon košara Jasenice | 
![]()  | 
			![]()  | 
			![]()  | 
		 
| Veliki poklon paket | Srednji poklon paket | Mali poklon paket | 
Blagdanske košare možete naručiti ovdje: tel: +385 (1) 6181-133
 
    Na podnožju južne strane Velebita gdje bura zaljubljeno žuri u zagrljaj moru, oko 2500 metara od Masleničkog mosta i 1500 metara od Novigradskog mora smjestilo se mjesto Jasenice. Tu se isprepliću hladna i suha velebitska bura sa zdravim i slanim morskim zrakom stvarajući jedinstveno i stalno mikroklimatsko strujanje zraka. U takvim klimatskim uvjetima, žitelji toga kraja znali su već u davna vremena svoj način života i svoju proizvodnju i prehranu prilagoditi tim uvjetima. Upravo tu u Jasenicama, u Hrvatskoj, izgrađen je jedan od najvećih suvremenih pogona za proizvodnju tradicijskih trajnih suhomesnatih proizvoda dalmatinskog podneblja, pogon "MATAŠ"
 
    Od svih mesnih proizvoda najdulju tradiciju u Dalmaciji ima pripravljanje kvalitetnog domaćeg pršuta. Pravi poznavatelji sigurno znaju što je kvalitetan pršut. To je posebno obrađen svinjski but, posoljen, hladno dimljen, osušen na buri, osebujna mirisa i okusa. 
 
    Izvorna dalmatinska panceta dobivena iz svinjske potrbušnice je trajni i tradicionalni suhomesnati proizvod žitelja podno južnog Velebita i Novigradskog mora i predstavlja dio gastronomske baštine tog kraja.
 
    Trajni suhomesnati proizvod, dobiven od kvalitetnog svinjskog karea, proizveden na tradicionalan domaći način, sa postupkom sličnim pršutu bez pritiskanja, a sa kraćim vremenom soljenja i dimljenja na prirodan način. 
 
    Domaći trajni suhomesnati proizvod - suha svinjska vratina bez kostiju. Dugogodišnja tradicija žitelja podvelebitskog kraja uz prirodne mikroklimatske uvjete, uz dodatak prirodnih blagih biljnih začina i mirisa, dimljena u prirodnim uvjetima, prepoznatljivog okusa i mirisa, budjola "MATAŠ" spada u gastronomsku baštinu toga kraja. 
 
    Iz bogatog asortimana trajnih suhomesnatih proizvoda tvrtke "MATAŠ" dalmatinska plećka bez kostiju s kožom, izdvaja se kao posebni domaći proizvod za dane praznika.